Giraffe Colombia Tumbaga DECAF gram350 gram
Colombia
Tumbaga DECAF
Onze Tumbaga Sugarcane-cafeïnevrije koffie tilt cafeïnevrije koffie naar het allerhoogste niveau. Deze gebalanceerde, chocolade-achtige en zoete cafeïnevrije koffie is genoemd naar een legering van goud, koper en zilver die traditioneel in Colombia werd gebruikt. De naam staat symbool voor de samensmelting van de mooiste productkarakteristieken. In onze Tumbaga decaf zijn dat de volle romige body, een hoge zoetheid en een opvallend lage zuurgraad.
Meer over deze decaf
Sourcing
De markt van decaf bestaat traditioneel uit oude oogsten die worden gedecafeïneerd. Het is een miskenning van specialty coffee liefhebbers die meer willen dan een bak karton.
Wij hebben daarentegen met onze lokale sourcer Sucafina Specialty Colombia een partner die elk seizoen de beste decafs op de markt vindt. Met hen volgen we de oogsttijden in de regio’s op de voet. Dankzij Colombia’s ongelooflijke klimatologische diversiteit kunnen we het hele jaar door een consistent Tumbaga-profiel bieden. De koffies zijn afkomstig uit Tolima of Cauca tijdens de zomermaanden en Antioquia en de regio’s in Eje Cafetero in de winter.
Wetende dat het cafeïnevrije proces de zoetheid en zuurgraad zal versterken, zoekt ons team zorgvuldig naar een hoge body, hoge zoetheid en zeer lage zuurgraad waarvan we zeker weten dat deze de beste op de markt is.
Proces
Bij het cafeïnevrij maken van suikerriet wordt een natuurlijk voorkomende verbinding uit suikerriet gebruikt om koffie te decafeïneren. Omdat deze verbinding van nature voorkomt, wordt het proces bestempeld als ‘natuurlijk cafeïnevrij’.
Het proces is relatief eenvoudig. De koffiebonen worden in suikerriet geïnfuseerd water gedompeld waarbij de cafeïne in de boon extraheert terwijl de meeste andere smaakstoffen in de in de boon achterblijven.
Ons recept voor deze decaf:
Espresso zetadvies:
Met 19 gram koffie IN en 40 gram gezet UIT zitten we dicht op de standaard brew-ratio van 1:2. Voor de doorlooptijd adviseren we 27 seconden extractietijd.
Details
- LandColombia
- RegioCauca, Tolima, Antioquia en Eje Cafetero
- Oogst2020
- VariëteitMixed Heirloom
- Hoogte1700 meter
- VerwerkingsprocesSugarcane decaf
- SmaakprofielZoet, Rooibos, Peer
- BodyVol
- Brandingespresso
Kies voor hele bonen of laat ze door ons vers malen voor uw favoriete zetmethode.