Cafeïnevrije Arabica uit Peru BIO
Rijke aromatische koffie met voor in een sprankelende frisheid . Dikke , volle , zoete body met aangename fruittonen. Geschikt voor de verfijnde koffiedrinker .
DECAF PERU 100% ARABICA
- Roast:Medium
- Body:Medium-vol
- Rins:Medium
- Decafmethode:cc-water
- Decafdoor:CoffeinCompagnie
- Origine:Peru
- Regio:VillaRica Stad:Satipo
- Soort:100%Arabica
VOORBEREIDING De "silverskin" wordt door stoombehandeling losgemaakt en vervolgens door middel van een circulerende luchtstroom van de bonen verwijderd. Hierna wordt de celstructuur van de boon geopend door een zachte behandeling met water en verzadigd stoom, wat ook helpt om het niveau van maag irriterende stoffen in de koffie te verminderen. DECAFEÏNATIE In deze hoofdstap wordt de cafeïne langzaam uit de warme en natte rauwe koffiebonen verwijderd door een natuurlijk extractiemiddel op waterbasis toe te voegen aan de koffie. De cafeïne uit de koffieboon bindt zich vervolgens aan dit extractiemiddel. De cafeïne wordt afgescheiden en het extractiemiddel wordt gerecycled. Afhankelijk van het oorspronkelijke cafeïnegehalte wordt deze processtap herhaald totdat het cafeïnegehalte onder de vereiste limiet is. NABEHANDELING In deze laatste stap wordt warme lucht gebruikt om de natte koffiebonen te drogen, waardoor de door het proces verhoogde vochtniveaus worden verlaagd tot het natuurlijke vochtgehalte van 11 tot 13%. De rauwe koffiebonen worden vervolgens gekoeld en gepolijst, zodat ze klaar zijn voor transport naar de brander.
Smaakbeleving: Rijke aromatische koffie met voorin een sprankelende frisheid. Dikke, volle, zoete body met aangename fruittonen. Geschikt voor de verfijnde koffiedrinker.